Hieronder zal je de meest gestelde vragen over ICT, of wat met ICT te maken heeft zien. Hierdoor hopen wij om je weer op pad te brengen door middel van uw vraag te beantwoorden.

 

Hoe weet ik of mijn gegevens op het internet veilig zijn? Je weet dit nooit zeker. Wij raden je aan om altijd een sterk wachtwoord te kiezen die niet zomaar iemand kan raden, pak dan geen woord als wachtwoord, maar wat willekeurige letters samen met leestekens. Dit zal de kans véél kleiner maken dat iemand je gegevens te pakken krijgt op het internet. Wij raden je ook aan om ongeveer elke maand je wachtwoord te veranderen, zodat je je wachtwoord tot het uiterste beveiligd.

 

Hoe gebruik ik de ‘ctrl’ toets op mijn toetsenbord? De ‘ctrl’ toets op je toetsenbord dient voor een aantal commando’s voor op jouw computer, zo kan je meer uit je toetsenbord halen. Wij hebben hier daarvoor een lijstje gemaakt met welke toetsen je de ‘ctrl’ toets kan combineren.

  • Ctrl + C  : De geselecteerde tekst wordt gekopieerd.
  • Ctrl + V : Het gekopieerde item wordt geplaatst.
  • Ctrl + W : Sluit het actuele venster af.
  • Ctrl + X : Knipt de geselecteerde tekst of afbeelding.
  • Ctrl + S : Slaat je gemaakte document op. Wanneer je op een site bent sla je een snelkoppeling van de site op.
  • Ctrl + Z : Maakt je vorige actie ongedaan.
  • Ctrl + P : Print het geselecteerde item uit.
  • Ctrl + N : Opent een nieuwe tablad.

 

Wat is Linux? Tegenwoordig kom je het woord ”Linux” steeds vaker tegen. Linux is een besturingssysteem voor op een computer wat anders werkt dan het bekende besturingssysteem ”Windows”. Linux maakt het mogelijk om de software te veranderen en vrij te delen over het internet, zodat je op sommige tijdens meer uit je computer kunt halen wanneer het nodig is. Linux werkt bijna voor elk apparaat. Zelfs nog op een oude computer en je kunt het gewoon downloaden. Omdat Linux een openbare software is dat je gratis kan downloaden, vervalt je garantie van je apparaat wel.

 

Er zit een zwarte rand om mijn scherm heen, hoe haal ik dit weg? Dit ligt aan je resolutie, je kan deze op twee manieren aanpassen:

  • Sommige monitors hebben een knopje onder, of langs het beeldscherm zitten waarbij je bij de instellingen van de monitor  beland, deze is te besturen met een paar andere knoppen van de monitor, in de meeste gevallen is het aangegeven om welke knoppen het gaat. Wanneer de instellingen geopend zijn zal je ergens een kopje, of het woord ”Resolutie” of ”Resolution” vinden. Verander de resolutie van je beeld naar de resolutie van je computerscherm; Dus wanneer heel het beeldscherm perfect in je monitor past, zonder dat je enige zwarte randen ziet.
  • Elke computer heeft een configuratiescherm, waar je de meeste instellingen kunt vinden van je computer. Ga eerst naar je bureaublad en ben er zeker van dat je muis niet op een item geselecteerd staat. Klik dan op je rechtermuisknop. Wanneer je dat hebt gedaan komt er een menu te voorschijn, klik dan nu op ‘beeldscherm’ Je komt dan als het goed is bij de instellingen van je beeldscherm terecht. Je zult dan ook het woord: ”Resolutie” of ”Resolution” vinden. Klik daarop en selecteer de juiste solutie van je beeldscherm totdat je geen zwarte randen om je scherm meer hebt. Meestal staat er ( Aanbevolen ) bij de aanbevolen resolutie.

Cursussen op het internet.

Je hebt verschillende cursussen tegenwoordig over hoe het internet werkt of over algemene informatie.

Een paar degelijke linkjes naar internet cursussen:

pagina VL Vision
E-cursus volgen
www.playlist24.nl
Petapc.nl
 

Overige relevante links

 

 

Klik hier om terug te gaan naar de home pagina